Nejste přihlášen
Přihlášení Registrace

AXL-30: Odolný ventilátor s duálním napájením

Nový přenosný akumulátorový ventilátor HERMAN AXL-30 je bezpochyby vítaným pomocníkem. Nabízí širokou škálu výhod a možností využití. Oceníte jej zejména při práci na lešení nebo v interiéru během horkých letních dnů. V prostředí s nedostatečnou cirkulací vzduchu ventilátor pomáhá s odvětráním uzavřených prostor. Rovněž zlepšuje oběh vzduchu při práci s dráždivými materiály a dokonce může pomoci i při sušení omítky nebo stěn po malování.

Sušení omítek a nátěrů pomocí akumulátorového ventilátoru přináší několik výhod:

  • Rychlejší proces vysušování: ventilátor dokáže zlepšit cirkulaci vzduchu v místnosti, což zrychluje vysušování omítek a nátěrů. To vede k úspoře času a umožňuje rychlejší dokončení prací na stavbě.
  • Redukce vlhkosti: ventilátor napomáhá výměně vzduchu s okolním prostorem, a tím odvádí vlhkost z prostředí, ve kterém se pracuje. Nižší vlhkost zajišťuje lepší adhezi materiálu na povrch a minimalizuje riziko vzniku plísní.
  • Rovnoměrné vysušování: díky zvýšené cirkulaci vzduchu a odvětrávání vlhkosti z prostor s čerstvými omítkami nebo nátěrem barvy ventilátor pomáhá zrovnoměrnit vysušování.
  • Cílené vysušování: v případě, že potřebujete rychle vysušit konkrétní oblasti – například kde je použito větší množství omítky nebo barvy, nebo v koutech místností, kde je přirozeně nižší cirkulace – máte možnost umístit ventilátor přesně tam, kde je potřeba.

Všechny tyto výhody spolu přispívají k rychlejšímu, efektivnějšímu a kvalitnějšímu procesu sušení, což je důležité pro úspěšné dokončení stavebních prací.

Ovládací prvky a vybavení

Obr. 1. Klíčové komfortní prvky AXL-30

Obr. 1. Klíčové komfortní prvky AXL-30

  • 1. Vrtule
  • 2. Nástěnný hák pro použití v různých pracovních prostorách
  • 3. Třístupňový přepínač regulace otáček
  • 4. Nastavitelná hlava pro optimální nasměrování vzduchu
  • 5. Pomocná rukojeť
  • 6. Rozšířené možnosti napájení

Ventilátor AXL-30 není jen vynikající pomocník pro zvýšení výkonu a komfortu při práci, ale také pro odpočinek – hodí se do dílny, k bazénu, do zahrady nebo do kanceláře. Má spoustu komfortních prvků a klíčových vlastností (obr. 1). Podívejme se blíže na ty nejdůležitější:

Toto zařízení se prakticky nedá přetížit díky vysoce výkonnému a odolnému motoru. Pracuje vždy svým tempem a proto je jeho životnost závislá pouze na přirozeném opotřebení. Pokud Vám do ochranné klece nespadne cizí předmět, který poškodí vrtuli, tak Vás tento ventilátor přežije . Motor má velmi tichý chod – v zapnutém stavu slyšet pouze šumění proudícího vzduchu, a to i při nejvyšších otáčkách.

Jeho robustní, nárazům značně odolná konstrukce s pevným rámem minimalizuje riziko poškození i v drsných podmínkách.

Pomocná integrovaná rukojeť pro snadné přenášení má ergonomický tvar a je navržena tak, aby se těžiště ventilátoru nacházelo v ideálním bodě pro pohodlné přenášení. Jednou rukou ventilátor za okamžik přemístníte tam, kam potřebujete.

V ochranné kleci umístěná vrtule průměru 230mm patří mezi největší ve své kategorii. V kombinaci s aerodynamicky tvarovanými lopatkami zajišťuje rychlost proudění vzduchu až 10,3 m/s (při nejvyšší rychlosti, obr. 2 A).

Nastavení směru proudění vzduchu – možnost vertikálního nastavení sklonu klece pomocí kloubu v sedmnácti polohách (obr. 2 B) v rozsahu 225 stupňů. Nastavenou polohu není nutné dodatečně fixovat dalším úkonem – klec zůstane v nastavené poloze.

Obr. 2. Rychlost proudícího vzduchu (A), možnost nastavení směru proudění vzduchu (B)

Obr. 2. Rychlost proudícího vzduchu (A), možnost nastavení směru proudění vzduchu (B)

Duální napájení a dva USB porty

Díky připojení 18V akumulátoru (není součástí balení) lze ventilátor používat i na místech bez možnosti připojení k elektrické síti, což zvyšuje pohodlí a mobilitu na pracovišti (obr. 3). Akumulátor s kapacitou 5Ah umožní na jedno nabití až 5 hodin nepřetržitého provozu. Navíc, díky kompatibilitě akumulátoru, je ventilátor součástí flexibilního 18V programu AKU nářadí HERMAN.

Obr. 3. Možnosti napájení AXL-30: pomocí adaptéru (A), pomocí akumulátoru HERMAN (B), nabíjení externích zařízení (C)

Obr. 3. Možnosti napájení AXL-30: pomocí adaptéru (A), pomocí akumulátoru HERMAN (B), nabíjení externích zařízení (C)

Výhodou je i možnost napájení ze střídavé elektrické sítě 220V - 240V prostřednictvím adaptéru, který je součástí balení. I když je ventilátor navržen pro bezdrátový provoz, existuje možnost připojení k elektrickému proudu, což je užitečné v případě, je-li akumulátor vybitý nebo je k dispozici stabilní zdroj energie.

Při takovém napájení může být ventilátor zapnut prakticky nepřetržitě. Navíc pomůže při dobíjení Vašeho telefonu – nebo při napájení malých zařízení vybavených USB portem.

Vypínač se zabudovaným třípolohovým přepínačem rychlosti otáček vrtule ventilátoru umožňuje volbu jedné ze tří úrovní proudění vzduchu: 1600/1750/1900 ot./min.

Flexibilita umístění je také klíčovou vlastností tohoto ventilátoru. Máte hned několik možností - položení ventilátoru na vodorovný podklad, možnost fixní montáže na stěnu pomocí dvou montážních bodů (obr. 4 A) nebo možnost zavěšení pomocí kovových háků (obr. 4 B).

Díky tomu je ventilátor snadno umístitelný do prostoru tak, aby poskytoval maximální proud vzduchu tam, kde je to nejpotřebnější.

Obr. 4. Montáž HERMAN AXL-30 na zeď (A), zavěšení pomocí háků (B)

Obr. 4. Montáž HERMAN AXL-30 na zeď (A), zavěšení pomocí háků (B)

Závěr

Akumulátorový ventilátor přináší do prostředí staveniště novou úroveň komfortu a efektivity. Možnost napájení ze sítě v kombinaci s napájením z akumulátoru a flexibilní možnosti umístění jej činí nepostradatelným nástrojem pro každého stavaře, který dbá na své pohodlí a produktivitu.

Porovnání s nejbližší konkurencí *

Značka Model Napětí
akumulátoru
[V]
Možnost napájení
ze sítě
220 V
Možnost nastavení
sklonu ventilátoru
[°]
USB port Volnoběžné otáčky
1.stupeň
[/min]
Volnoběžné otáčky
2.stupeň
[/min]
Volnoběžné otáčky
3.stupeň
[/min]
Rychlost proudění
vzduchu max.
[m/s]
Hmotnost
[kg]
Herman Herman AXL-30 18 ano 225 2x 1600 1750 1900 10,3 3,2
Makita Makita DCF203Z 14,4
18
ano 135 neudává neudává neudává neudává neudává 1,9
DeWalt DeWalt DCE512N 18 neudává 180 neudává neudává neudává neudává neudává 3,1
Milwaukee Milwaukee M18™ 18 ano neudává neudává neudává neudává neudává neudává neudává
Metabo Metabo AV 18 18 neudává neudává neudává neudává neudává neudává 3,8 1,8
Flex Flex FLEX CF 18 ano 180 neudává neudává neudává neudává neudává 2,5

 

* Technické údaje konkurenčních produktů byly získány z veřejně dostupných zdrojů v dubnu 2024 a za jejich správnost neodpovídáme.

Klíčová slova: ventilátor AXL-30, akumulátorový ventilátor, pracovní ventilátor, cirkulace vzduchu, sušení omítek, sušení potěrů, duální napájení

Zdroje:
Interní technické a školicí materiály společnosti HERMAN


Získat kupón v hodnotě 250 Kč je jednoduché:

1. Ohodnoťte článek
Přidat recenzi

2. Odpovězte správně na otázky z článku
Spustit kvíz

Recenze článku

    Článek zatím nikdo nehodnotil.

Další články

Zvolte si Vaši zemi
Zvolte zemi, kam chcete doručit Vaši objednávku.
×